Contengut suprimit Contengut apondut
Balisa : Distribution par MassMessage
Cap resum de modificació
Linha 476 :
</div> [[User:RMaung (WMF)|RMaung (WMF)]] 20 de setembre de 2019 a 19.14 (UTC)
<!-- Message mandat per User:RMaung (WMF)@metawiki en utilizant la lista a https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=CI2019List(other,act5)&oldid=19395141 -->
 
==Proposicion de redaccion==
Adieu Dhegiha. Ai vist ta proposicion de redacccion e si compreni lo lagui de coerencia, sabi per experiéncia que far sevir lo lengadocian coma una mena de dialècte principal es un subjècte sensible e que sovent fòrça locutors dels autres dialèctes i son opausats. La causida d'impausar lo lengadocian, quitament d'un biais limitat, risca de provocar de bregas e de conflictes sense fin. Una solucion seriá d'organizar un vòte al Wikiccionari, mas aquò me sembla un pauc ridicul vist que i sem pas que quatre "pelats" a contribuïr regularament. Cresi que cal pas sosestimar las facultats dels legidors, quitament dels non occitans, a la Wikipèdia avem de contributors angleses e americans qu'an lèu lèu comprés las subtilitats dilèctalas de la lenga.
A la Wikipèdia totjorn, i aguèt fa de temps un vòte e una [[w:Wikipèdia:Carta lingüistica |carta lingüistica]] foguèt adoptada qu'accepta a egalitat totes los dialèctes. Çò mai simple per clarificar las causas seriá benlèu de senhalar endacòm, benlèu a la pagina d'acuelh que lo Wikiccionari aplica la carta lingùistica de Wikipèdia en fasent d'amendaments especifiques del wikiccionari.
En resumit respècte a tas proposicions, applicacion de las 3 e 4 , mas per las 1,2 e 5 libertat daissada al contributor dins la causia del dialècte.
Çò que perdrem en coeréncia, o ganharem en libertat pels contributors, quicòm qu'èra dins la quita esséncia del projècte Wikipedia. Amicalament.[[Utilizaire:Jiròni|Jiròni]] ([[Discussion Utilizaire:Jiròni|discussion]]) 28 de setembre de 2019 a 19.57 (UTC)